Köpvillkor

Personuppgiftsbehandling (GDPR)


När du handlar hos på Petite Puce lämnar du personuppgifter som namn, adress, mailadress och telefonnummer som används för att jag ska kunna leverera varorna till dig som kund.


Personuppgiftsansvarig är Petite Puce, Liljegatan 18, 587 31 LINKÖPING, som behandlar personuppgifter i enlighet med gällande lagstiftning.
Jag säljer eller byter aldrig personuppgifter med andra företag i marknadsföringssyfte. Vissa personuppgifter lämnas till mina leverantörer för att kunna fullfölja våra leveransåtaganden mot dig som kund. Du har rätt att på begäran ta del av de uppgifter som jag lagrar om dig. Om uppgifterna skulle visa sig vara felaktiga, ofullständiga eller på annat sätt irrelevanta, åligger det Petite Puce att rätta till felet.

Du kan när som helst återkalla ditt samtycke eller begära att jag ska radera dina uppgifter. Det innebär att du har rätt att dina personuppgifter tas bort om det inte längre är nödvändiga för det ändamål de samlades in för. Kontakta mig då via kontaktformuläret under “Kontakt”.


Leveranssätt


Petite Puce använder främst Postnord för leveranser inom Sverige. Din beställning levereras till närmaste utlämningsställe och du får en SMS- eller mailavisering, om du lämnat ditt telefonnummer/mail vid beställningen.
Jag förbehåller mig rätten att inte skicka vissa produkter då de är skrymmande eller av så skör karaktär. Alla varor går dock självklart bra att själv hämta hos mig i Vimanshäll, Linköping, utan kostnad.


Emballage


Vackert inslagna paket med en tanke och röd tråd utanpå som inuti är väl bland det finaste - så säg? Och det får du hos Petite Puce! Men jag värnar samtidigt hjärtligt om miljön och återanvänder därför alltid – när möjlighet finns – emballage och har en önskan att även du återanvänder det vidare sen. Papper, tygband och stöttåligt material kan användas igen och igen. Eller slutligen källsoretaras rätt.
Jag använder dock aldrig skadat emballage som kan äventyra varan i frakten. 
Ser paketet skadat ut vid leverans och detta kan ha påverkat varan inuti, se till att ta en bild på paketet - gärna innan du packar upp - för att jag enklare ska kunna göra en reklamation hos fraktbolaget.

Reklamation


Kontakta Petite Puce så snart som möjligt via mail när du önskar reklamera en vara så att jag vet vad reklamationen avser. Petite Puce står för returkostnaderna vid en reklamation.


Återbetalning


Vid retur eller reklamation får du som kund dina pengar tillbaka inom 30 dagar från den dag då jag mottagit ditt meddelande om reklamation och vid retur från den dag jag mottagit din vara.

Återbetalning sker med samma betalningsmetod som du betalat med - Swish. Observera att fraktkostnad kvarstår.


Presentkort


Vill du ge bort ett presentkort? Skicka ett mail på hej@petitepuce.se så hjälper jag dig självklart med det!


Feedback


Letar du efter något speciellt till hemmet eller i klädväg? Ser du något konstigt med sajten? Eller vill du bara skicka ett hejarop?

All typ av feedback uppskattas och skickas till Petite Puce via kontakformuläret "Kontakt" via huvudmenyn eller via mail på hej@petitepuce.se


Betalning


Hos Petite Puce betalar du med Swish Företag.

Frakt tillkommer och betalas enligt överenskommelse och med Swish.

Produkternas skick


Alla varor på petitepuce.se samt vår instagram är redan brukade. Det vill säga de har redan bott hos någon men söker nu ett nytt hem.

Varje produkt säljs i befintligt skick som är noga beskriven rörande exempelvis material, storlek och eventuella skavanker. Känner du dock att du saknar information eller undrar något mer, hör gärna av dig innan ditt köpbeslut så kompletterar jag med information.


Alla pinaler och ting utav metall putsas inte upp av Petite Puce. Då patina av detta slag kan ta flera år att få fram och det finns många som gillar den stilen och uttrycket så får du som älskar skinande blankt helt enkelt putsa fram rätt nivå av skimmer själv. :)


Priser & Fraktkostnad


Alla priser som anges på petitepuce.se samt på instagram är inklusive moms och exklusive frakt.

Frakt betalas enligt överenskommelse och med Swish.

Personlig upphämtning utan fraktkostnad är möjligt i Vimanshäll, Linköping enligt överenskommelse om tid.

Beställningar packas så snart som möjligt, men senast 5 arbetsdagar efter slutfört köp, om inte annat är överenskommet.


Vanligt förekommande fraktsätt hos Petite Puce är med Post Nords Skicka lätt. Upp till 1 kilo kostar 63 kronor och upp till 2 kilo kostar 95 kronor. Detta fraktsätt är även spårbart för dig som kund.


Retur & Ångerrätt


Du har 14 dagars ångerrätt på alla varor. Villkoren är att produkten returneras i samma skick du mottog den i och i obruten förpackning när en sådan finns.

Vid retur står Petite Puce inte för fraktkostnaden, det gör du som köpare. Vid retur är det mycket viktigt att meddela mig via mail innan försändelsen går i retur. Jag kan hjälpa till att ordna med fraktsedel som mailas till dig och skrivs ut för att sedan fästas på paketet. Kostnaden för denna är 69 kr och gäller varor upp till 1 kg. Det är kundens ansvar att emballera produkten väl.  Fraktskadade produkter godkänns inte och återbetalas ej.


Skicka en present 


Är din beställning en gåva? Vill du skicka med en personlig hälsning eller få varan inslagen? Det går självklart bra!


Lämna en kommentar vid ordertillfället eller maila mig på hej@petitepuce.se med vem paketet ska skickas till samt adress och mobilnummer för avisering.


Outlösta paket


Du har upp till 14 dagar på dig att hämta ut ditt paket vid beställning.

Skulle paketet inte hämtas ut inom den tiden skickas det automatiskt tillbaka till Petite Puce. Du får då en anmärkning i kundregistret som innebär att du inte får göra några nya beställningar. För ej uthämtade beställningar som returneras till Petite Puce faktureras ni som kund 350 kr.

Obetalda fakturor skickas vidare till inkasso. Vi samarbetar med polis vid bedrägeri.


Tack för att du väljer handplockad vintage från Petite Puce!

Emilia