Om Petite Puce


Jag som driver Petite Puce heter Emilia och har alltid varit en kreativ själ med ett öga för färg och form. Jag besitter förmågan att skapa inbjudande miljöer, ser möjligheter i saker och kan trolla fram mycket av lite.

Min bakgrund vilar i inrednings- och modebranschen, jag är utbildad inredare, säljare och marknadsförare och har arbetat som dekoratör samt drivit butik i många år.

Kombinationen av min kreativitet, bakgrunden inom butiksbranschen samt ett växande intresse för miljö och klimat har gjort att återbruk och återanvändning främst är min melodi. Mitt eget samt vänners bröllop och fester har genom åren dekorerats med pinaler och ting en funnit på antikmarknader, i avfallscontainrar eller med saker som slängts fel i naturen.  Magiska dukningar och rum som har skapats av andra människors skräp.


Under 2019/2020 bodde jag med min familj i USA under några månader och då tog jag steget att förverkliga en länge närd dröm - att fylla en container med vackra ting som söker nya hem - och Petite Puce föddes.